ΔΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την αποκατάσταση των προβληματικών δομικών στοιχείων (οπλισμένο σκυρόδεμα, κολώνες στήριξης, δοκάρια, τοιχοποιίες και άλλα ευπαθή δομικά στοιχεία) εφαρμόζοντας εγγυημένα πιστοποιημένα συστήματα δομικής αποκατάστασης, επεμβαίνοντας επί της ουσίας στο πρόβλημα και όχι με επιδερμικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν διαχρονικό αποτέλεσμα.

Τα συνήθεις αίτια της δομικής αστάθειας είναι κυρίως: η γήρανση των κτιρίων, οι κλιματολογικές συνθήκες και η σεισμική δραστηριότητα.

Όλες οι εργασίες μας πραγματοποιούνται από μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και πάντα κάτω από την επίβλεψη – καθοδήγηση των πολιτικών μηχανικών μας.
Όλες οι εργασίες δομικής ενίσχυσης και αποκατάστασης, ακολουθούνται από γραπτή εγγύηση αποτελέσματος και καλής λειτουργίας.
Οι παρεμβάσεις γίνονται πάντα στοχευμένα μετά από σχολαστική αυτοψία και μελέτη ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, το βαθμό αποσάθρωσης και καταστροφής του δομικού στοιχείου, τη διάβρωση του οπλισμού τη σχέση του με τη συνολική δομική επάρκεια του κτιρίου και φυσικά το βαθμό άμεσης επίπτωσης λόγω επικινδυνότητας κατά ζωής.

Χρησιμοποιούνται σε κάθε περίπτωση ειδικά εργαλεία μέτρησης όπως υπέρηθρες θερμοκάμερες, δυναμικοί εξωλκείς μετρητές κρούσης και αναπηδήσης, ψηφιακοί μετρητές μπετού, υγρασιόμετρα και εντοπιστές οπλισμού.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι εποξειδικής ή πολυουρεθανικής βάσης είναι υλικά πλήρωσης και σφράγισης τα οποία εφαρμόζονται είτε σε απλή εφαρμογή πληρώσης ή έκχησης είτε σε εφαρμογή υπό πίεσης με μηχανικά μέσα (ρητινενέσεις – τσιμεντενέσεις).

Σε πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ακόμα πιο εξειδικευμένα υλικά όπως μανδύες ανθρακονημάτων, ειδικά ελάσματα ανάληψης τάσεων και φορτίων, ή ακόμη και κατόπιν μελέτης ειδικές σιδηροκατασκευές συνολικής στήριξης του κτιρίου.