εξοικονομω κατ οικον θεσσαλονικη 2. 

εξοικονομω κατ οικον θεσσαλονικη


Στα πλαίσια του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης Εξοικονομώ Κατ’ οίκον ΙΙ (Γ’ κύκλος) το οποίο θα τρέξει τους επόμενους 6 μήνες καθώς και του επόμενου προγράμματος ΕΞΚ ΙΙΙ όπου θα εξαγγελθεί περίπου μέχρι το τέλος του 2020, η εταιρία μας αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την υλοποίηση του προγράμματος για το ακίνητο σας από την αρχή της αίτησης μέχρι την ολοκλήρωση.

Η εταιρεία μας έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία πάνω από 150 προγράμματα εξοικονομω κατ οικον.

εξοικονομω κατ οικον θεσσαλονικη

εξοικονομω κατ οικον θεσσαλονικη

Συνολική Ανάληψη Εξοικονομω κατ Οικον ΙΙ με:

 • Δωρεάν έλεγχο – αποτύπωση ακινήτου.
 • Έλεγχος νομιμότητας – άμεση τακτοποίηση τυχόν αυθαίρετων.
 • Έκδοση Α’ πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.
 • Άμεση συλλογή παραστατικών – δικαιολογητικών.
 • Δημιουργία φακέλου ωφελούμενου.
 • Εγγυημένη κατάθεση αίτησης ( επιστροφή στον πελάτη κόστους Α’ πιστοποιητικού σε μη ένταξη στο πρόγραμμα*).
 • Χρηματοδότηση του προγράμματος από την εταιρεία μας.
 • Υλοποίηση παρεμβάσεων εντός 60 ημέρων, με ιδιωτικό συμφωνητικό δέσμευσης παράδοσης.
 • Εκτέλεση εργασιών με μόνιμο προσωπικό της εταιρείας μας.
 • Παρακολούθηση – Διευθέτηση φακέλου μέχρι την ολοκλήρωση.
 • Εγγυήσεις και Πιστοποιήσεις για όλες τις παρεμβάσεις.

Η επιδότηση του προγράμματος ορίζεται με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των ωφελούμενων και φτάνει εώς 70% με τις παρεμβάσεις που επιδοτούνται να είναι:

 • Θερμομόνωση οροφής – κελύφους – πυλωτής – στέγης κτιρίου.
 • Αντικατάσταση κουφωμάτων με PVC ή αλουμινίου.
 • Αντικατάσταση ρολών σκίασης.
 • Αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης (λέβητες αερίου, αντλίες θερμότητας, πέλλετ), εγκατάσταση ηλιακού συστήματος ΖΝΧ.
 • Εγκατάσταση inverter κλιματιστικών A/C (εώς 3 τμχ)
 • Αντικατάσταση τεντόπανων σκίασης (τέντες)

Εξωτερική Θερμομόνωση κτιρίου – Εξοικονομω κατ οικον θεσσαλονικη

Το μεγαλύτερο μέρος κατανάλωσης ενέργειας στον πλανήτη αφορά τη θέρμανση και την ψύξη των κτιρίων. Οι τοίχοι, και οι κολώνες αποτελούν δομικά στοιχεία που καθορίζουν τις θερμικές ανάγκες ενός κτηρίου, η ολοκληρωμένη θερμομόνωση των οποίων συμβάλλει αποφασιστικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, αναβαθμίζει τη θερμική άνεση των κατοίκων, απαλείφει τις ζημιές από υγρασίες και μούχλες στα σημεία που υπάρχουν θερμογέφυρες αλλά και προστατεύει την κατασκευή από ρηγματώσεις, θραύσεις και τη θερμική καταπόνηση που υφίστανται.

Θερμομόνωση οροφήςΕξοικονομω κατ οικον

Η θερμομόνωση της οροφής αποτελεί μια από τις πιο βασικές επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα κτίριο. Το δώμα αποτελεί το πιο ευπαθές δομικό στοιχείο σε ένα κτίριο. Καταπονείται από τον ήλιο, τον άνεμο, τη βροχή και το χιόνι. Υπάρχουν σήμερα εξαιρετικές λύσεις θερμομόνωσης των δωμάτων που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη και ανακουφίζουν τους κατοίκους από την υπερθέρμανση το καλοκαίρι και τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Επίσης το δώμα πρέπει να θερμομονώνεται και για έναν πρόσθετο λόγο, αυτόν της προστασίας της πλάκας οροφής από τη διάβρωση και τις καιρικές μεταβολές που σταδιακά την αποσαθρώνουν.

Αντικατάσταση κουφωμάτωνΕξοικονομω κατ οικον

Μια σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, αποτελεί η αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων τους με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα με πιστοποιημένες ιδιότητες.
Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτώμενα κουφώματα, εξαρτάται από τη χρήση του κτιρίου, τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά και το κλίμα της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα, τα οποία διαθέτουν διπλούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας που ανέρχεται σε ποσοστό από 20 έως 25%, ενώ η βελτίωση της θερμικής άνεσης είναι, χειμώνα-καλοκαίρι εντυπωσιακή.

Αναβάθμιση συστήματος ΘέρμανσηςΕξοικονομω κατ οικον

Μια από τις σημαντικές ενεργειακές επεμβάσεις σε κτήρια είναι η αναβάθμιση των παλαιών συστημάτων θέρμανσης τους. Τα συστήματα αυτά είναι ενεργοβόρα και για αυτό πρέπει να αντικατασταθούν με συστήματα νέας γενιάς, με πιστοποιημένες ιδιότητες αποδοτικά ώστε να μην καταναλώνουν πολύ ενέργεια.
Μια εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης θεωρείται επιτυχημένη όταν θερμαίνει σωστά και όσο πρέπει, καθώς επίσης εφόσον λειτουργεί οικονομικά και με ασφάλεια.
Οι παρεμβάσεις που προτείνονται είναι

– Αντικατάσταση του παλαιού λέβητα και καυστήρα με αντλίες θερμότητος ή νέας τεχνολογίας Λέβητες αέριου.