ΝΕΟ! Αλλάζω Συσκευή 2 – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αλλάζω Συσκευή 2: Επιδότηση έως 50% για την αγορά έξυπνων ηλεκτρικών οικιακών συσκευών – Αναλυτικά το πρόγραμμα

«Αλλάζω Συσκευή 2»: Ολες οι αλλαγές στο νέο πρόγραμμα – Μάθετε ποιες ηλεκτρικές συσκευές ενσωματώνονται

Το πρόγραμμα “Αλλάζω Συσκευή 2” αποτελεί τη νέα φάση του επιτυχημένου προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή”, επεκτείνοντας την κάλυψη του σε περισσότερες κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών πέρα από τα κλιματιστικά και τους ψυγειοκαταψύκτες. Αυτή η επέκταση περιλαμβάνει πλέον και την παροχή επιδότησης για την αγορά έξυπνων ηλεκτρικών φούρνων και πλυντηρίων, διευρύνοντας τις επιλογές των καταναλωτών για την αναβάθμιση των κουζινών τους με σύγχρονες τεχνολογίες.

Πως θα γίνει η επιχορήγηση:

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει τις εξής συσκευές:

Κλιματιστικά

Ψυγεία

Ψυγειοκαταψύκτες

Smart Φούρνους

Smart Πλυντήρια

Με τη νέα επιδότηση, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν επιπλέον ηλεκτρικές συσκευές όπως φούρνοι και πλυντήρια με εκσυγχρονισμένα μοντέλα που μπορούν να ελέγχονται μέσω WiFi, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και ενεργειακή αποδοτικότητα. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους εργάζονται τις μεσημεριανές ώρες, επιτρέποντας την αυτοματοποιημένη διαχείριση των ηλεκτρικών τους συσκευών από απόσταση.

Το νέο πρόγραμμα προσφέρει στους καταναλωτές την ευκαιρία να ανανεώσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές με νέα, πιο “έξυπνα” μοντέλα που υποστηρίζουν απομακρυσμένη λειτουργία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες καταναλωτές να απολαύσουν την ευκολία που παρέχουν αυτές οι συσκευές, ειδικά με την πιθανή μετάβαση του νυχτερινού τιμολογίου σε μεσημεριανό. Είτε πρόκειται για πλύσιμο ρούχων είτε για μαγείρεμα, οι έξυπνες συσκευές επιτρέπουν την απομακρυσμένη εκτέλεση των καθημερινών εργασιών, ακόμα και όταν ο χρήστης βρίσκεται στη δουλειά του.

Κριτήρια:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιώτες και νοικοκυριά που έχουν εγκατεστημένες παλιές και ενεργοβόρες συσκευές, προκειμένου να τις αντικαταστήσουν με νέες που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικές από άποψη ενέργειας

Για να είστε σίγουροι για την επιτυχή κατάθεση και ολοκλήρωση της αίτησής σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα ενδιαφέροντος ή μπορείτε να μας καλέσετε στο 23140 12863

 

ΕΠΙΣΗΣ: Αλλαγές με το νυχτερινό ρεύμα

Το νυχτερινό ρεύμα σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για την χώρα, αφού ως μέτρο καθιερώθηκε σε ένα τελείως διαφορετικό τοπίο – όταν στην ηλεκτροπαραγωγή της χώρας πρωταγωνιστούσαν οι θερμοηλεκτρικές μονάδες.

Σήμερα ωστόσο η διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλάζει τα δεδομένα: η υπερπροσφορά ενέργειας από τις ΑΠΕ στη διάρκεια της ημέρας και η χαμηλή ζήτηση για κατανάλωση – σε συνδυασμό με την απουσία επαρκών δικτύων και συστημάτων αποθήκευσης έχει οδηγήσει τους διαχειριστές σε περικοπές με στόχο την αντοχή του εθνικού συστήματος ηλεκτρισμού.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο προσανατολίζεται τώρα στην εφαρμογή κινήτρων για μεταφορά της κατανάλωσης τις ώρες που μεγιστοποιείται η παραγωγή των ανανεώσιμων πηγών.

Πιο αναλυτικά, οι παρεμβάσεις – που προβλέπεται να τεθούν σε εφαρμογή το φθινόπωρο – αφορούν το «νυχτερινό ρεύμα» και το πορτοκαλί τιμολόγιο, δηλαδή το δυναμικό τιμολόγιο ρεύματος που απαιτεί τη λειτουργία έξυπνου μετρητή.

Περίπου 1,5 εκατ. οικιακοί καταναλωτές έχουν διζωνικό μετρητή κατανάλωσης – το γνωστό ως «νυχτερινό» μετρητή – που παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής δύο διαφορετικών τιμολογίων στη διάρκεια του 24ώρου. Το μειωμένο τιμολόγιο εφαρμόζεται από ετών κυρίως τις νυχτερινές ώρες αλλά και εποχιακά το μεσημέρι.

Το υπουργείο σχεδιάζει τώρα ακόμη και την κατάργησή του προκειμένου να φέρει χαμηλότερες χρεώσεις μόνο στη διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα στις ώρες που υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά ενέργειας. Αυτό, ωστόσο, παραμένει για την ώρα ένα από τα διαθέσιμα σενάρια, αφού παραμένει το ενδεχόμενο να παραμείνουν και κάποιες ώρες με χαμηλότερη χρέωση το βράδυ.